JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

Vacature: Practor

Het Practoraat Mediawijsheid is op zoek naar een practor, die voor de leergemeenschap onderzoek doet naar thema’s gerelateerd aan mediawijsheid en digitale didactiek.

Vacature: Practor

madpack - 1 juli 2020

Practor bij het Practoraat Mediawijsheid voor 0,2 fte

Het Practoraat Mediawijsheid is op zoek naar een practor, die voor de leergemeenschap onderzoek doet naar thema’s gerelateerd aan mediawijsheid en digitale didactiek.

Practoraat Mediawijsheid
Het Practoraat Mediawijsheid is een samenwerkingsverband tussen het Mediacollege Amsterdam (Ma), Hout- en Meubileringscollege, ROC Top en ROC van Amsterdam. Het team bestaat uit een mix van docenten, onderwijskundigen en een practor die zich bezighouden met innovatie in het mbo. De programmamanager coördineert het project en bewaakt de doelen die zijn gesteld in het projectplan.

Centraal staat integratie van mediawijsheid in het curriculum en professionalisering van docenten over mediawijsheid. De werklocatie is bij Ma, gevestigd aan de Contactweg 36 in Amsterdam.

Resultaatgebieden
Doel van het Practoraat Mediawijsheid is om de rol en toegevoegde waarde van mediawijsheid in de ontwikkeling van mbo-studenten, de latere participatie van deze doelgroep in de samenleving en op de arbeidsmarkt te expliciteren en versterken. Dit wordt gedaan door de primaire doelgroep, mbodocenten, te ondersteunen op het gebied van mediawijsheid en digitale didactiek. Met praktijkgericht onderzoek, de ontwikkeling van lesmateriaal en kennisdeling kan de mbo-docent op eerdergenoemde thema’s professionaliseren.

De docenten die betrokken zijn bij het Practoraat Mediawijsheid werken onder leiding van de onderwijskundigen aan een eigen leervraag. Dit proces gebeurt aan de hand van de design thinkingmethode. De practor stimuleert de kennisontwikkeling door onderzoek te doen naar thema’s die binnen de leervragen aan bod komen, daarnaast verzamelt de practor data over de werking en voortgang van de leergemeenschap.

Het onderzoek dat wordt opgeleverd, is ter bevordering van de kwaliteit van het onderwijs of ter bevordering van de werking van het Practoraat Mediawijsheid. Daarbij is het van belang dat er een vertaalslag wordt gemaakt van de opgeleverde data naar de onderwijspraktijk. Dit gebeurt door in samenwerking met de onderwijskundigen onderzoeksresultaten te relateren aan gehanteerde onderwijsconcepten en didactische methoden.

Zelfportret
Kennis/vaardigheden/ervaring/competenties:
Als practor heb je kennis over diverse onderzoeksmethoden en aantoonbare ervaring met praktijkgericht onderzoek. Je bent analytisch en in staat om vraagstukken of problemen uit het onderwijs te vertalen naar onderzoeksvragen. Andersom weet je onderzoeksresultaten uitvoerbaar te maken en zorg je voor de verbinding tussen mensen en expertises. Je bezit goede ict-vaardigheden en bent een expert op het gebied van digitale didactiek. Daarnaast ben je ondernemend, je ziet kansen en bent een inspirator voor de betrokken docenten en onze partners.

Ons aanbod
Wij bieden je een inspirerende en stimulerende omgeving waarin jij de ruimte krijgt om je creativiteit en kwaliteiten te laten zien. Het betreft een parttime (0,2 fte) tijdelijk dienstverband ingaande van 1 september 2020 tot en met 1 juli 2021. Het brutosalaris is conform CAO/MBO, afhankelijk van je bevoegdheid en ervaring tussen minimaal €3.687,- en maximaal €5.868,- (schaal 12/13) bij een volledige betrekkingsomvang van 1,0 fte.

Wil je solliciteren?
Nadere informatie over de functie kun je inwinnen bij Marit Montsanto, Programmamanager, onder het telefoonnummer 06-48610031. Reageren kan tot en met 1 september door een sollicitatiebrief met cv te mailen naar m.montsanto@ma-web.nl.

* De arbeidsvoorwaarden zijn als pdf te downloaden via de volgende website www.mboraad.nl, onder publicaties.

madpack

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes.

Verder lezen