JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

Slack

Effectief samen werken met collega’s.

Wat is het?

Slack  is handig om de communicatie binnen je team te optimaliseren maar ook om met mensen in contact te blijven buiten je team. Voor docenten een handige plek om met de stagebegeleiders van je studenten te overleggen en informatie met ze te delen of met collega’s van andere scholen overleggen over vraagstukken waar jullie aan werken.

Hoe werkt het?

Je gaat naar slack.com en dan maak je een account aan voor jezelf. Je kan hier een bestaand team joinen maar ook een nieuwe aanmaken. Als je een nieuwe pagina aanmaakt dan zal dit: mbomediawijsworkspace.slack.com worden. Je kunt via de site inloggen op de workspace maar slack heeft ook een app voor je mobiel en voor je laptop. Zo kun je altijd en overal inloggen en met je team overleggen.

Wat kan ik ermee?

Wanneer je slack opent zie je eigen al hoe het is opgebouwd. Je ziet verschillende kanalen. Binnen een team zijn er natuurlijk verschillende zaken die spelen en om het overzichtelijk te houden is het makkelijk om dit in aparte kanalen te doen. Ook hoeft niet ieder teamlid op de hoogte te zijn van alle zaken en je kun als beheerder van de workspace dan ook mensen toevoegen of verwijderen aan een kanaal. Slack is dus een handige tool om te overleggen met grotere groepen zoals je docenten team maar ook met teams die op afstand met elkaar werken. Zo krijg je niet elke dag tientallen emailtjes waarvan je er maar bij een paar betrokken bent. Je krijgt elke keer een handige notification als er iets gezegd of gedeeld is in een kanaal waar jij bij betrokken bent.

Tips
  • Je kunt ook met alle leden chatten als je snel iets wilt weten of het in een kanaal vragen zodat iedereen die toegang heeft hier op kan reageren.
  • Daarnaast kun je nog veel app integreren met slack zodat het programma nog completer word zoals: Google Drive, Trello, Dropbox en Twitter.