JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

Plickers

Verzamel online feedback van studenten, zonder dat zij een device nodig hebben.

Wat is het?

Plickers is een tool waarmee je quizen kunt maken en kennis kunt testen bij studenten en anders dan veel andere tools gebruiken de studenten in je klas niet hun mobieltjes maar gebruiken ze kaarten om hun antwoord te geven. Handig als je een keer iets wilt doen zonder mobieltjes. Met behulp van de papieren kaarten geven studenten antwoord op de gestelde meerkeuzevragen. Na het inscannen van de antwoorden met de app krijg je direct een totaal overzicht van de antwoorden die de studenten hebben gegeven.

Hoe werkt het?

Studenten krijgen ieder een uniek papieren kaartje met daarop een soort barcode. Met behulp van de app Plickers op de telefoon van de docent, worden de antwoorden ingescand en direct weergegeven op het digibord.

Om te kunnen werken met Plickers moet je als docent de app downloaden, een account aanmaken op de website van Plickers, vragen en klassen aanmaken en de codekaarten printen. De docent kiest een aangemaakte meerkeuzevraag uit en de student heeft enige bedenktijd om de vraag te beantwoorden. Na de bedenktijd tonen de studenten hun codekaart zo, dat het past bij het gekozen antwoord. De docent scant met zijn smartphone alle codekaarten. Als de codekaart bij de desbetreffende student wordt gescand verschijnt er op het scherm een vinkje achter zijn of haar naam. Als alle codekaarten zijn gescand dan verschijnt op de smartphone van de docent maar eventueel ook op het digibord een overzicht van de antwoorden van de studenten. Je kunt kijken hoe er gescoord is en de vraag nabespreken.

Wat kan ik ermee?

Door een keer een andere werkvorm te gebruiken in de les worden studenten op een andere manier aangesproken. Door met een quiz de les te starten wordt voorkennis geactiveerd. Daarnaast kun je met Plickers ook gemakkelijk meningen van studenten peilen of net voor de toets nog even een aantal meerkeuzevragen oefenen.

Waarom zou ik het gebruiken?
  • Studenten hebben geen eigen device en internet nodig, ze kunnen hun antwoord gewoon laten zien met behulp van het papieren kaartje.
  • Je krijgt direct een overzicht van de gegeven antwoorden in de klas.
  • Het kan de voorkennis van studenten activeren.
  • Directe feedback aan de studenten
  • Testen of studenten je uitleg hebben begrepen
  • Het scannen verloopt zeer snel. Er worden vaak meerdere studenten tegelijkertijd gescand.
Tips
  • Lamineer de papieren kaartjes om er langer plezier van te hebben.
  • Voer de namen van de studenten in, als dit mogelijk is, op de volgorde van de klassenplattegrond. Op deze manier kun je de stemkaarten snel uitdelen. Ook bestaat de functie om excelsheets up te loaden, zodat je met 1 druk op de knop een klassenlijst kunt inladen.
  • De app werkt zowel op Android als op iOS.
  • De app is voortdurend in ontwikkeling. De mensen achter Plickers zijn bezig met de ontwikkeling om ook individuele resultaten van studenten in te kunnen zien.