JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

Padlet

Een digitaal prikbord waarop je met studenten samen kan werken.

Wat is het?

Padlet is een digitaal prikbord waar je met je studenten van alles op kan plaatsen en delen.

Hoe werkt het?

Je gaat naar de website https://nl.padlet.com/. Eenmaal daar kies je het soort padlet wat je wilt maken (bijvoorbeeld een muur, canvas, stream of rooster). Je geeft de padlet een naam, je kunt een mooie (bijpassende) foto als achtergrond instellen.

Via het tandwiel kom je bij de instellingen van je muur. Hier kun je de opmaak wijzigen (naam, achtergrond, kleur, lettertype etc), maar ook de rechten van de studenten. Het is mogelijk om studenten te laten reageren (met een ster of like) en commentaar te geven op elkaar.

Wat kan ik ermee?

Op de padlet kun je teksten, afbeeldingen, bestanden en linkjes toevoegen, die er in de vorm van een post-it op worden geplaatst. Vervolgens kun je de muur met anderen delen, zodat zij het kunnen bekijken.

Maar wat nog leuker is, je kunt collega’s en studenten er ook in laten werken.  Zo kun je samen aan een muur werken, bijvoorbeeld om met je collega’s informatie te verzamelen. Ook kun je studenten laten brainstormen rondom een bepaald thema of samen informatie laten verzamelen voor een verslag. Een goede tool om mee samen te werken.