JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

Listr

Deel lesmateriaal met studenten.

Wat is het?

Een website waar je je lesmateriaal op een gemakkelijke manier kunt delen met je studenten. Het is ontwikkeld door Sanoma Lab en het lijkt op Blendspace. Je kunt je eigen lessen / modules / vakken samenstellen en door ontwikkelen. Na een account aan te maken is het gratis, al komen er steeds nieuwe features waar kosten aan zijn verbonden.

Hoe werkt het?

Door je te koppelen aan een school kun je direct met collega’s binnen de school je werk delen. De algemene lessen die beschikbaar zijn worden gedeeld met de wereld.

Hoe kun je beginnen met Listr? Door een nieuwe leerlijst toe te voegen kan je je eigen materiaal uiteindelijk toevoegen. Daarvoor is het handig om de leerlijst eerst een label te geven. Dit doe je door het schuifje aan te klikken op ‘wijzigen’. Bij het plusje kun je vervolgens lessen toevoegen.

Nu kun je bronnen toevoegen, dit is herkenbaar van Blendspace. Als je de les af hebt kun je aangeven bij welk label het hoort. Je kunt het zo uitgebreid maken als je wil; bijvoorbeeld door met hoofdstukken te werken. Via klassen aanmaken (rechtsbovenin) kun je klassen aanmaken.

Uiteindelijk kun je de leerlijst delen binnen je school, of met de hele wereld of alleen met je klas.

Wat kan ik ermee?

Je lessen gemakkelijk vormgeven en ontwikkelen en vervolgens delen met de klas. Waar we op willen wijzen is dat je als docent moet kijken of het niet dubbel is of overlapt met wat andere docenten doen en of het niet bijt met de ELO van de school.