JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

InsertLearning

Een tool waarmee je webpagina’s kunt omvormen tot toetsen door middel van een browser extensie

Update: De tool DocentEDU heeft een nieuwe naam: InsertLearning.

Wat is het?

Een tool waarmee je webpagina’s kunt omvormen tot toetsen door middel van een browser extensie (een uitbreiding die de browser voorziet van extra functionaliteiten). Met InsertLearning kun je vervolgens je toets delen met je klas, de data kun verzamelen op één plek, makkelijk nakijken en feedback terugsturen naar je studenten.

Hoe werkt het?

Eenmaal in de app draait de tool om ‘docents’ dit zijn webpagina’s die je zelf hebt omgevormd tot toetsen. Dus je opent een website binnen de tool en deze start dan een een browser extensie op binnen die website. Dit kun je zien doordat er een soort extra tabje verschijnt met de verschillende functies. Met deze extra functionaliteiten kun je bijvoorbeeld stukjes tekst kunt markeren, vragen kunt aanmaken, sticky notes toevoegen en video’s of andere tekst kunt toevoegen. De tool is gratis voor 5 ‘docents’ door te verwijderen kun je nog weer maken.

Vragen aanmaken: Het vragen stellen doe je door die functie aan te klikken in het linker menu. Je kunt dan in de tekst kiezen waar je de vraag wil hebben. Het maken van een meerkeuzevraag doe je door middel van de vraag al te beantwoorden en op enter te drukken. Zo maakt de tool er uit zichzelf een meerkeuzevraag van. De multiple choice kun je prevalideren; de tool kan die vragen dus automatisch nakijken.

Toevoegen van video’s: In de website ook nog linkjes toevoegen van bijvoorbeeld een video of tekst; selecteer de URL en voeg deze toe.

Assign: toekennen aan een klas. Deze klas kun je van tevoren aanmaken, daarbij krijg je een klassencode die je kunt delen met de klas (zoals veel tools werken).

Grades: Hoe is de ‘docent’ gemaakt door studenten? Per student kun je punten verdelen. Je kunt de antwoorden ook als Excel bestand downloaden.

 

Wat kan ik ermee tijdens mijn lessen?
  • Je kan studenten een bepaalde tekst goed laten doornemen/ Of de tekst/website opgeven als huiswerk.
  • Als onderdeel van begrijpend lezen bij Nederlands
  • Ter controle of de tekst begrepen is.
  • Een interessant artikel gemakkelijk bewerken of als lesmateriaal introduceren.
Waarom zou ik het gebruiken?

Omdat het makkelijk te gebruiken is en het is voor de student weer een keer iets anders dan een hand-out/ tekst/ boek te lezen. Je kunt de kennis van studenten snel controleren en tijdens de les inspelen op de voorkennis van de student door te differentiëren.

Tips

Aanmelden, alleen met Google account. De tool heeft ook een app, dus studenten kunnen de toets ook maken op hun mobiel. Een goede tip is dus om vooraf te checken of iedereen een Google account heeft.