JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

Flubaroo

Een handige hulp bij het nakijken en analyseren van toetsen die afgenomen zijn in Google Forms.

Wat is het? 

Flubaroo is een toevoeging op Google Forms. Op de achtergrond rekent het programmaatje allerlei dingen voor je uit, die normaal gesproken veel tijd kosten. Je kunt dus heel gemakkelijk een toets voor studenten met Google Forms uitzetten en die laten nakijken door Flubaroo en de resultaten razendsnel delen met de respondenten.

Hoe werkt het?

Door de add-on te installeren, hoef je jezelf voor niks aan te melden, het werkt gewoon bij je Google Formulier. Geen gebruikersnaam, geen kosten.

Na het maken van je toets/vragenlijst/ quiz in Google Forms, krijg je de antwoorden in een spreadsheet te zien. Nu kun je de add-on ‘Flubaroo’ aanklikken (rechtsboven). Om straks Flubaroo helemaal handig te gebruiken door de resultaten met één druk op de knop te delen kun je vragen naar het e-mailadres.

Nu start er een stappenplan van twee stappen.

Stap 1

Wat betekent ieder construct? Hier kun je aangeven hoe je de vraag beoordeeld wil hebben. Er zijn verschillende manieren van beoordelen die je kunt selecteren en in de tweede kolom kun je aangeven hoeveel punten er verdiend kunnen worden per vraag.

Flubaroo is vooral handig bij meerkeuzevragen, daar kunnen geen spellingsfouten of interpunctiefouten gemaakt worden. Je kunt het wel gebruiken voor open vragen, maar dan zul je zelf de verkeerd geschreven antwoorden handmatig moeten checken.

Stap 2

In stap 2 zet je het programma aan het werk en kies je een ijkpersoon, de persoon met wie hij de vragen gaat vergelijken met de andere respondenten. Het is handig dat je de vragenlijst zelf één keer invult met de goede antwoorden, dan is het een kwestie van op het knopje ‘volgende’ te drukken.

In een blik wordt helder wat de gemiddelden zijn, en de hoogste en laagste scores zijn. Vervolgens kun je dieper in het document duiken en zien wie of welke vraag niet goed beantwoord is.

Delen van de resultaten

Met één druk op de knop (bij het klikje add-ons) kun je de resultaten delen met de respondenten.

* je kunt bij taal zorgen dat je Google Forms pagina in het Nederlands staat beschreven ipv in het standaard Engels.

Wat kan ik ermee?
  • Bespaart veel tijd
  • Inzicht in antwoorden van studenten
  • Inzicht in je eigen vragen (bij veel fouten kun je nagaan of de vraag duidelijk genoeg was of juist in één overzicht zien dat je daar nog meer aandacht aan kunt besteden.