JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

Classroomscreen

Een praktische edutool, echt voor in de klas, die goed samenwerkt met het smartboard

Wat is het?

Een praktische edutool, echt voor in de klas, die goed samenwerkt met het smartboard

Hoe werkt het?

Je gaat naar de website www.classroomscreen.com. Eenmaal daar pas je de de taal naar jouw wensen aan en kies je een mooie (bijpassende) foto als achtergrond. Vervolgens zet je op het bord wat je wilt gebruiken. Een timer? Een rekenmachine? Willekeurig studenten kiezen? Het kan via deze website.

Wat kan ik ermee?

Inzichtelijk maken aan de klas wat de bedoeling is van de les. Bijvoorbeeld door de lesdoelen op het bord schrijven, de opdracht of hoe de werkvorm werkt. Om aan te geven of de studenten juist in stilte moeten werken of mogen samenwerken kun je de symbolen gebruiken. Als ze de opdracht binnen een bepaalde tijd af moeten hebben, spreek dan de tijd af en laat de klok aflopen, het belletje gaat vanzelf.
Mogen studenten vrij rondlopen? Vragen stellen aan jou als docent? Vragen stellen aan elkaar, spreek het af en geef het aan met het stoplicht.
Het werkt met drag & drop, dus erg intuïtief.

Waarom zou ik het gebruiken?

Wil je je studenten meer inzicht geven over hoe de les eruit gaat zien? Meer duidelijkheid geven in de kaders van de les? Of eens kijken hoe het werkt als je niet zelf studenten kiest die de beurt geven, maar dus willekeurig studenten de beurt geven. Maak dan eens gebruik van www.classroomscreen.com.

Meer lezen over waarom wij denken dat deze tool werkt? Lees dan dit artikel over 5 strategieën voor formatief toetsen om het leren bij studenten te verbeteren.